Export date: Sun Sep 24 10:34:54 2017 / +0000 GMT

"ÖĞRENCİ BELGELERİ" NOKTA OTOMASYON ÜZERİNDEN VERİLMEKTEDİR !!!

DUYURU !

Enstitümüz lisansüstü programlarında kayıtlı öğrencilerin "Öğrenci Belgeleri", elektronik imza süreci ile verilmeye başlanmıştır. Öğrencilerimizin "Öğrenci Belgelerini" artık otomasyon sistemi üzerinden almaları gerekmektedir.

Bulunduğu dönemde "kayıt yenilememiş" olan, "azami süresini doldurmuş" öğrenciler,  durumlarına uygun bir dilekçe yazarak Öğrenci Bürosu'ndan "Durum Belgesi" alabileceklerdir.

Öğrenci Otomasyon Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde Bulunabilecek Öğrenciler:

1. Bulunduğu dönemde kayıt yenileme işlemini yapmış ve azami süresini doldurmamış öğrenciler otomasyon sisteminden 1elektronik imzalı "Öğrenci Belgesi" talebinde bulunabilirler.

2. Başvuru için öğrenci otomasyon sistemi üzerinden “Öğrenci Belgesi Elektronik İmzalı” seçeneği işaretlenmeli ve bu şekilde müracaat edilmelidir. Önceden otomasyon sistemi üzerinden yapılan "Islak İmzalı Öğrenci Belgesi" seçimleri bu tarihten sonra yapılamayacaktır (ancak Enstitüye şahsen gelinerek talep edilebilir).

Elektronik Öğrenci Belgesi Kullanımı, Süresi ve Adeti:

1. Sadece 1 adet başvuru yapılabilir.

2. Çıkartılan elektronik imzalı Öğrenci Belgesi aktif dönemin (Güz ya da Bahar yarıyılı) sonuna kadar kullanılabilir.

3. Elektronik imzalı Öğrenci Belgesi ilgili dönemin sonuna kadar ve ilgili dönemdeki kayıt silme, Fakülteden ayrılma durumuna kadar otomasyon sistemi üzerinde “Belge Talepleri ve Teslim Edilecekler” kısmından istenildiği kadar çıkartılabilmektedir.

Öğrenci Otomasyon Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde Bulunamayacak Öğrenciler:

1. Azami süresini tamamlamış öğrenciler.

2. Bulunduğu dönemde kayıt yenilememiş ve harç yatırmamış öğrenciler.

3. Farabi ve Erasmus ile Fakültemizde misafir öğrenci olan öğrenciler.

4. Yabancı Uyruklu Öğrenciler (Ülkemizde ikamet izni almak isteyen Fakültemiz öğrencileri, Öğrenci Belgesini Emniyet Müdürlüğü için kullanacaklar ise Elektronik İmzalı Belge talebinde bulunmayarak otomasyon üzerinden normal ıslak imzalı öğrenci belgesi talebinde bulunmaları gerekmektedir. Emniyet Müdürlüğü dışındaki başka kurum için isteniliyorsa, Elektronik İmzalı Belge talebinde bulunulması gerekmektedir.)

Elektronik İmzalı Öğrenci Belgesi alamayacak durumdaki öğrenciler, Öğrenci Bürosu'na şahsen dilekçe vererek, öğrenci durumlarını belirten elektronik durum belgesi alabilirler.

NOT:

• E-imzalı belgeyi kabul etmeyen bir kurum olduğunda, İstanbul Üniversitesi'nin elektronik imza sürecine geçtiğinin ilgili kuruma bildirilerek, belge altındaki doğrulama kodunun gösterilmesi ya da doğrulama için Öğrenci İşleri Bürosu'nun telefonla aratılması gerekmektedir.

• Normal öğrenciler için (Emniyet Müdürlüğü Hariç) artık ıslak imzalı öğrenci belgesi verilmeyecektir.

e-belge-1

e-belge-2
Links:
  1. http://nokta.istanbul.edu.tr/nos/main/main.aspx
Post date: 2015-05-06 10:46:18
Post date GMT: 2015-05-06 07:46:18

Post modified date: 2015-05-06 13:42:27
Post modified date GMT: 2015-05-06 10:42:27

Export date: Sun Sep 24 10:34:54 2017 / +0000 GMT
This page was exported from İstanbul Üniversitesi [ http://sosyalbilimler.istanbul.edu.tr ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com