2013-2014 Eğitim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, aşağıda yazılı belgeleri ilân edilen süre içinde ilgili Enstitü Müdürlüğüne şahsen (veya noterden onaylı resmi vekili aracılığıyla) teslim etmek zorundadır:

1- Yüksek Lisans programlarına başvuru için lisans diploması veya mezuniyet belgesinin; Doktora programlarına başvuru için lisans diploması veya mezuniyet belgesi ile yüksek lisans diploması veya yüksek lisans mezuniyet belgesinin noter ya da ilgili yükseköğretim kurumundan onaylı sureti (1 adet)

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar diploma ya da mezuniyet belgelerini Türkçe tercümesiyle birlikte ibraz etmek zorundadır. (1 adet)

Yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarından mezun olan yabancı uyruklu adaylar ve aynı durumdaki Türk vatandaşlarının denklik belgesi dışında diğer koşulları uygun bulunarak kaydedilme durumunda olanların lisans ya da yüksek lisans eğitimlerinin uygun olup olmadığı, daha önce öğrenim gördükleri kurumların tanınıp tanınmadığı konularında Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) uygun görüş alınmak suretiyle eğitim kabulleri sağlanabilecektir.

2- Lisans ve yüksek lisans öğrenimi boyunca alınan bütün derslerin başarı notlarını ve mezuniyet not ortalamasını gösteren not dökümü (transkript) belgelerinin noter onaylı ya da ilgili yükseköğretim kurumundan onaylı sureti. (1 adet)

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar transkript belgelerini Türkçe tercümesiyle birlikte ve not ortalamasını içerecek şekilde ibraz etmek zorundadır. (1 adet)

3- ALES veya eşdeğeri sınav sonuç belgesinin internet çıktısı.

4- YDS veya eşdeğeri sınav sonuç belgesinin internet çıktısı.

5- Son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 8 adet vesikalık (4,5x6 cm.) fotoğraf.

6- Yurtdışı kontenjanlarına başvuran Türk adaylardan yurtdışında ikâmet ettiklerine dair onaylı belge (1 adet)

7- Nüfus cüzdanının fotokopisi (yabancı uyruklular için ikametgâh tezkeresi fotokopisi ile Yabancı Uyruklu Numarasını gösterir belge.)

8- Yabancı uyruklular için öğrenim vizeli pasaportun kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfaların noter tasdikli Türkçe çevirisi (

Yabancı Öğrenci Bilgilendirme Formu için TIKLAYINIZ) (Geçerli oturma izni bulunduğunu belgeleyenlerden kayıt sırasında Öğrenim Vizesi istenmeyecektir.)

9- İkametgâhı ile ilgili beyanı (

İkamet Beyanı Formu için TIKLAYINIZ)

10- Erkek adayların askerlik şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi (yabancı uyruklu adaylardan istenmeyecektir.)

11- Yabancı uyruklu adayların Türkiye Türkçesi bildiklerini gösterir Türkçe Yeterlilik belgesi veya onaylı sureti (Türkçe yeterlilik belgesi olmayan öğrencilerin, en fazla 1 yıl içinde Türkçe yeterlilik belgesi almaları gerekmektedir. Bu süre, öğrenim süresinden sayılmayacaktır.)

12-(Tezsiz Yüksek Lisans ve Yabancı Uyruklular için) Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu. (Ödemeler Öğrenci Otomasyon Sisteminden Referans Numarası alınarak Halk Bankasına yapılmaktadır. Tezsiz Yüksek Lisans Programları için ilgili banka ve ücret bilgilerinin ilgili Enstitüden öğrenilmesi gerekmektedir.)

(Yabancı uyruklu adaylar ile yurtdışında ikamet edip Yurtdışı Kontenjanından kayıt yaptıracak Türk adaylar öğrenim ücreti yatırmak zorundadır.)