ENSTİTÜMÜZ BÜNYESİNDE "STK VE SOSYAL SORUMLULUK TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI" AÇILDI !
ENSTİTÜMÜZ BÜNYESİNDE
"STK VE SOSYAL SORUMLULUK TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI" AÇILDI !
Program Afişi için TIKLAYINIZ !
Avrupa ülkeleri ve ABD’nin önde gelen üniversitelerinde Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticiliği (NGO Management) ve Sosyal Sorumluluk (Social Responsibility) üzerine Yüksek Lisans ve Sertifika Programları oldukça yaygın iken, Türkiye’de bu alanda büyük bir eksiklik bulunuyor.
Türkiye'de İlk Kez Açılıyor !
Sivil toplum kuruluşları veya sosyal sorumluluk alanında sınırlı ve ayrı ayrı seminer programları olmakla birlikte, her iki alanı bünyesinde barındıran bir program, Türkiye'de ilk kez, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyoloji Anabilim Dalı altında Sivil Toplum Kuruluşları ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı olarak açıldı.
Programın temel amacı, hem STK’ların ihtiyaç duyduğu nitelikli uzman/ yönetici ihtiyacının karşılanması ve özel şirketlerin sosyal sorumluluk projelerini yürütebilecek profesyonellerin yetiştirilmesidir.
Ayrıca, ulusal veya uluslararası STK’larda çalışanlar, resmi ve özel kurumların halkla ilişkiler, müşteri ilişkileri, sosyal sorumluluk projelerinde çalışanlar, siyasi partiler ve baskı gruplarının yöneticileri, resmi kurumların (kalkınma ajansları, bakanlıklar, valilikler, belediye) proje birimlerinin yöneticileri bu programın öncelikli hedef kitlesi olacak.
Bu program ayrıca STK’larda gönüllü veya profesyonel olarak çalışmak isteyen veya sosyal sorumluluk alanında kariyer yapmak isteyen gençler için de önemli bir fırsat olacak.
Programda Yer Alan Dersler:
Sivil Toplum Kuramı, İletişim ve Savunuculuk Stratejileri, Gönüllülük ve Gönüllü Yönetimi, STK'larda Mali Mevzuat, Sosyal İnovasyon, Sosyal Sorumluluk Yönetimi, Sosyal Girişimcilik, Devlet - Toplum İlişkileri, STK'lar ve Yeni Toplumsal Hareketler, Türkiye’de STK Uygulamaları, Proje Geliştirme, Yazma ve Yönetme, STK'larda Finansal Kaynak Oluşturma, Bitirme Projesi
Başvuru Koşulları:
- Başvuru için 4 yıllık herhangi bir lisans programından mezun olmak yeterlidir.
- ALES şartı aranmamaktadır.
- Yabancı Dil (YDS veya Eşdeğeri) şartı aranmamaktadır.
- Lisans not ortalaması 100 üzerinden en az 50 (elli)’dir.
- Programa kabulde, lisans mezuniyet not ortalamasının % 50’si ve mülakat sınavının % 50’si esas alınacaktır. Programa kabul notu en az 60 (altmış)’tır.
- Lisans eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları gerekmektedir.